Historie

Florvaag Hus bygger på over 100 år med rike tradisjoner og er et moderne selskap med omfattende fagkunnskap innenfor hus og hytter, byggeartikler, trelast, jern, murarbeid og mye mer.

1901

september 1901 åpnet den 28-årige skipstømmermannen, Edvard Johan Anderssen, en materialforretning for trelast samt bygnings- og skipsmaterialer.

Forretningen holdt til i lokaler hos Isdals Tranforretning på Laksevåg.

1914

I 1914 gikk firmaet over til aksjeselskap med en aksjekapital på kr 120 000 og byttet samtidig navn til A/S Florvaag Bruk. En ny eiendom på 60 mål på Florvåg ble også innkjøpt. Denne hadde svært gode havneforhold for landing av trelast som kom sjøveien fra Trøndelag og Sverige. Transporten til byen og kunder i distriktet rundt Bergen ble besørget av ro- og seilbåter.

1916

I 1916 ble det kjøpt inn 12 mål på Minde, tett ved jernbanestasjonen, der trelast og byggeartikler kunne losses og kjøres rett på lageret. Her ble også de første lagerbygningene ført opp.

Eiendom på Laksevåg med kailinje mot Puddefjorden ble også kjøpt inn, slik at selskapet da hadde jernbaneforbindelse på Minde og tilgang til sjøveien for lagrene på Laksevåg og Florvåg.

1953

Etter krigen hadde bedriften en betydelig fremgang og i 1953 overtok Rolf Anderssen, som var den nest eldste sønnen i familien, ledelsen i A/S Florvaag Bruk. Sammen med sine søsken og ved hjelp av gode medarbeidere sikret han selskapets stilling som et av Bergens største trelastfirmaer. I årene som fulgte ble det bygget ny lagerhall på Minde samt nytt og moderne snekkeri. Videre fulgte anlegg for takstolproduksjon og prekutt – det første i sitt slag i Bergen. Med disse anleggene har firmaet kunnet dekke leveransen til hus- og hyttebygging som foregår i egen regi, eller som byggesett til publikum.

2008

Florvaag Hus eies av Optimera AS – en av landets største leverandører av byggevarer og trelast. Optimera har hele 100 utsalgssteder og 2 200 medarbeidere i hele Norge. Optimera er igjen eid av det franske konsernet Saint-Gobain, som har en historie som strekker seg helt tilbake til 1665 og over 185 000 medarbeidere i 64 land, noe som gjør de til Europas største distributør av byggevarer.

2019

Florvaag Hus lanserer samarbeid med Vestlandshus.  Som en del av Vestlandshus får vi tilgang til et fremoverlent konsept og en dyktig kjedeorganisasjon. Florvaag befester sin posisjon som en solid leverandør med over 100 års erfaring og kan levere alle produkter og tjenester som familien og utbyggeren trenger fra eget hus. Med egenutviklet Florvaag huskatalog for privat og utbygger – samt Vestlandshus huskatalog med moderne boliger til familier i alle størrelser tør vi si at Florvaag Hus alltid er det sikre og rette valget når hus skal bygges.